Hungry Heart’s kennel

Klassiska labradorer sedan 1988

Under 2021 kommer vi att ha flera valpkullar med leverans från tidig vår och framåt.

Det kommer att i olika kombinationer bli svarta, gula och bruna valpar.

Kontakta Susanne för mer information 0722-396944, eller följ oss på Facebook (@HungryHeartsKennel) för senaste nytt!  Direktlänk: Hungry Hearts Kennel

1988 registrerades Hungry Heart’s kennel för att bedriva familjär labradorkennel. Ambitionen var som nu att avla på friska sunda labradorer med mycket will to please, passande såväl familjelivet som för en god tränings och tävlingskompis att apportera, spåra eller träna och tävla i rallylydnad med. För oss är det viktigt att bevara rasens exteriör och mentalitet som är väl anpassade för labradorens ursprungliga ändamål. För att säkra upp att vi följer rasstandarden tar vi våra hundar på utställningar där utbildade domare bedömer våra hundar och på så sätt får vi ett kvitto på att vi är på rätt spår. Dessutom erbjuder utställningarna trevlig samvaro med andra labrador älskare runt ringen i trevliga miljöer. Våra valpköpare är alltid välkomna att följa med och se hur det går till och kanske låta sina hundar bedömas utifrån rasstandarden. Alla raser har en rasstandard framtagen utifrån rasens ursprung och syfte i någon form av jakt. Rätt exteriör ger en hållbarare individ. Vilket betyder att konstruktionen är viktig för hundens funktion och inte bara för att vara snygg!! Läs mer om labradoren på labradorklubben.se. Hemma tränar vi olika grenar med våra hundar utifrån deras egna personligheter. Vissa mer apportering, vissa spår och vissa rallylydnad.

Labradorer

Labradoren kommer troligen från Kanada, där fiskare använde den för att simma iland med förtöjningsrep till båtar. Besökande engelsmän fascinerades av dessa duktiga simmare och apportöre och tog rasen till England i början av 1800-talet. Där korsades den bland annat med andra retrieverraser och blev populär som apportör vid småviltsjakt. Den fick sitt namn, godkändes som ras av den engelska kennelklubben 1903. I dag anses England vara rasens hemland. På 1970-talet ökade rasen stort och den är i dag mycket populär.

Se mer om våra Labradorer