Om oss

Unique Dogs i Uppsala och Västerås.

Vi har mysiga hunddagis där Vi sätter hundarnas behov i centrum. Erfaren personal har kontakt med hundarna hela dagarna. Varje hund får två promenader under dagen, i par, små grupper eller enskilt. Valpar får fler kortare promenader anpassade efter individ och ålder. Vi eftersträvar en lugn och trivsam miljö. 

Jobbar aktivt med träning och berikning efter de olika individernas behov i samråd med hundägarna. För oss är det självklart med positiv förstärkning och belöningssystem i arbetet med hundarna. Uppsaladagiset ligger lättillgängligt i Boländerna, nära resecentrum. Västeråsdagiset ligger på Fältmätargatan i Hälla. Vi har generösa öppettider med flexibilitet efter kundens behov.

Alla hundar som inte visar aggressivitet är välkomna, oavsett ras, kön eller storlek. Vårt mål är att alla hundar i mån av plats skall kunna vistas här enskilt eller tillsammans med lämpliga kompisar. Vår personal utbildas av
Andershundservice www.andershundservice.se,
som även utbildar väktarhundar och förare. Unique Dogs handläggs av Länsstyrelsen och följer Jordbruksverkets stadgar och regler. Medlem i Gröna Arbetsgivare och LRF.

Everybody’s got
a hungry heart

Visste du att vi även driver en förstklassig labradorkennel sedan över 35 år tillbaka?
Häng med och följ Hungry Heart’s Kennel på:
Facebook https://www.facebook.com/HungryHeartsKennel/

Våra öppettider

Ni lämnar Er hund till oss enkelt och smidigt mellan 6.30 och ca 9 på morgonen. Er hund får då en bra promenad under förmiddagen och en under eftermiddagen. Valpar rastas oftare med korta promenader. Utfodring sker 8.30, 11.45. samt 15.00 för de hundar som ska matas på hunddagis. Övriga tider utfodrar vi mot tilläggsavgift. Er hund får sitta i egen box eller tillsammans med andra hundar den har lärt känna och passar bra ihop med. Vi börjar med att låta dem umgås lösa utomhus ett antal gånger för att se säkerställa en problemfri matchning. Vi ser till att matcha hundarna efter kön, personliga egenskaper och vilka regler angående storlekar på boxar som gäller. Hundarnas säkerhet går naturligtvis alltid i första hand. Ni hämtar när det passar Er, från 14.30 till 18.00 på kvällen (eller enligt ök). Om Ni vill kan vi även hjälpa Er med viss träning. Naturligtvis lägger vi tillsammans upp en plan för det. Vårt hunddagis har öppet alla vardagar kl 06.30-18.00, undantaget dag före röd dag då vi stänger dagis kl 14.30. Vi har stängt dagis under midsommarafton och nyårsafton men har öppet för pensionat. Under helgerna kan vi erbjuda extra hotell/pensionat vid behov!

Unique Dogs & Horses I Salsta AB
Org nr 559142-1838
Swish 123 510 42 45
Bg 5263-8111

Dagliga Rutiner

06.30-9.00 Lämning
08.30 mat enligt ök
08-11.30 fm-promenader i lämpliga grupper
11.45 mat enligt ök
12-13 vila
13-16 em-promenader i lämpliga grupper
– Kloklippning, bad och individuell träning.
14.30-18.00 Hämtning
18.00 stängning

Hämtning efter stängning 18.00 debiteras med 275 kr mån-tors, 340 kr fredagar och betalas direkt på plats.

Dagispriser:

Dagisavgiften betalas månadsvis, i förskott och ska vara oss tillhanda den 28 varje månad. Förseningsavgift debiteras vid försenad betalning. Efter provmånad erhålls fast plats med en kalendermånads uppsägningstid.

Tilläggstjänster:

Prisjustering sker minst 1 gång/år. Oftast i början av året.

Hungry Heart´s kennel anno 1988

Susanne Ekstedt startade kenneln med sin dåvarande man Lars-Erik Taxén och driver idag kenneln med barnen Mathias och Rebecca Taxén.

När ni köper valp av oss ingår livslång, engagerad support. Vi finns där för att svara på frågor och ge rådgivning rörande allt från kloklippning till träning och hälsa för just din labradorvalp. Vi stöttar er gärna med tips och råd kring frågor som dyker upp under valpens uppväxt, det gäller vanliga vardagsbekymmer såväl som ovanligare spörsmål. Vi tycker alltid att det är lika trevligt att få chansen att följa våra underbara labradorvalpar i sina nya hem. Och vi delar mer än gärna med oss av den erfarenhet och kunskap vi samlat på oss under alla år som labradorexperter. Vi ordnar kennelträffar med prova på-aktiviteter där man får möjlighet att träffa andra labradorer från Hungry Heart’s Kennel.

1988 registrerades Hungry Heart’s kennel för att bedriva familjär labradorkennel. Ambitionen var då som nu att avla på friska och sunda labradorer med mycket will-to-please, passande såväl för familjeliv som för träning och tävling. En god tränings- och tävlingskompis att apportera, spåra eller träna och tävla i rallylydnad med. För oss är det viktigt att bevara rasens exteriör och mentalitet, vilka är väl anpassade för labradorens ursprungliga ändamål. För att regelbundet försäkra oss om och säkerställa att vi följer rasstandarden tar vi våra hundar på utställningar i ur och skur. Där får utbildade domare bedöma våra hundar och på så sätt kan vi vara säkra på att våra labradorer matchar rasstandarden. Dessutom erbjuder utställningarna möjlighet till trevlig samvaro med andra labradorälskare i trevliga miljöer vid sidan av ringen. Våra valpköpare är alltid välkomna att följa med och se hur det går till, och kanske låta sina hundar bedömas utifrån rasstandarden. Alla raser har en rasstandard som fastställts utifrån rasens ursprung och med någon form av jakt som ändamål. Rätt exteriör ger en mer hållbar individ och konstruktionen är viktig för hundens funktion och inte bara för att vara snygg!! Läs mer om labradoren på labradorklubben.se
Hemma tränar vi olika grenar med våra hundar, anpassat utifrån deras egna personligheter. Vissa har läggning för apportering, somliga för spår och andra passar bäst för rallylydnad.