Rebecca Taxén Tävlingsstall

TEAM LIQUSINI SHOW JUMPING

Rebecca Taxèn

Rebecca är en tuff härlig tjej med siktet inställt på framgång. Hon älskar höga hinder och rider med finess. Som 24 åring har hon fler fina placeringar än många drömmer om och fler lär det bli. Rebecca tar även in andras hästar för träning och tävling. Rebecca rider för JumpClub. Du kan följa Rebeccas härliga bravader på liqusini.se

Vad heter du och hur länge ha du ridit?
Jag heter Rebecca Taxén . Jag har ridit sedan jag var 7 år gammal och fick min första egna ponny när jag var 10 år.

Vilka hästar rider du för dagen?
För närvarande har jag 6 hästar i träning.

Mina egna är:
Newman
, 10 år efter Arrlik-Eminent Köpte honom sommaren 2011. Vi har ridit upp till 130 med bra placeringar. Enda hästen jag någonsin har varit felfri med i 16 starter i rad.
Neville, 6 år efter Arrlik-Eminent Helbror med Newman och Never Look Alike. Köpte honom i Maj 2012 så nu under sommaren kommer inridningen påbörjas.
Never Look Alike 7 år efter Arrlik-Eminent Helbror med Newman och Neville köpt 2013

Tillridningshästar!

Vem tränar du för?
Just nu tränar jag för Sylve Söderstrand . 

Vilken typ av ryttare är du?
Jag är en ryttare som rider väligt mycket på känsla och utifrån vad det är för typ av häst som jag sitter på men försöker alltid ha samma röda tråd med alla hästar jag rider. Jag är noggrann med att ha en plan för varje häst och ridpass för att hela tiden utvecklas mer och mer så att man inte står och stampar på samma ställe för länge. Men ibland är det viktigt att bara tänka på att ha roligt, då brukar vi ”busa” i skogen.

Vilka är dina meriter?
Ridit upp till Msv A i hoppning och Lag-SM i fälttävlan på ponny. Ridit YR-SM på stor häst. Tävlat internationellt 140 med Immelman i Italienska Arezzo med bra resultat.Varit med och ridit i både Tierp RK och Aros RS elitlag under några års tid. Har jobbat hos Sylve Söderstrand i Enköping i 1 års tid och efter det jobbade jag som ryttare och stallchef på Ulvs-Väsby Stuteri, där hade jag upp till 10 hästar att träna och tävla från 4åringar och uppåt och 20 hästar att ta hand om som mest.

Har du något udda beteende inför eller vid tävling?
Ett litet konstigt beteende som jag har när jag ska åka på tävling är att jag ofta kommer på mig själv med att ha börjat städa mitt rum hemma på morgonen innan jag åker till tävling, även om jag åker hemifrån halv 5 på morgonen.

Vart hittar jag dig på tävlingsplatsen?
Är jag inte på hästryggen är ju cafeterian helt klart ett favoritställe.

Har du något tur och /eller favorit kit?
Lite privat egentligen kanske men jag har ett par trosor som jag alltid har den dagen när jag rider den största/viktigaste klassen under ett meeting.

Vad har du för delmål, mål och drömmar?
Målet med mina unghästar för i år är att dom ska bli stabila i 120 i år för att kunna debutera 130 så snart dom känns redo. Neville kommer att matchas inför Falsterbo och Flyinge när han har åldern inne. Det absolut roligaste jag någonsin gjort var att vara i Italien i över tre veckor och tävla, så det är absolut nånting som jag längtar efter att få göra igen. Det var så otroligt lärorikt att få vara på en tävlingsplats med några av dom bästa i världen under flera veckor och få se dom rida varje dag.

På gården i Fjuckby tar Rebecca emot såväl inackorderingar som inridnings och försäljningshästar. Kontakta Rebecca för mer information. 0727-023272.